Lule bore. Lule bore

Lule bore Rating: 8,9/10 1805 reviews

LULE BORE kënga emblematike e muzikës shkodrane

lule bore

Por unë nuk e dija që fati kishte caktuar që unë të jetoja atje dhe të takoja bashkëshortin tim atë ditë. Ne koke i vlonin motive te ndryshme melodish. U ngrita per te pasur me prane ate grup qe po e kendonte. Zerat melodioze sa vinin e beheshin me te degjueshem e me te ngrohte njekohesisht per veshin e zemren time teper te ndjeshme ne ato çaste perhumbjeje. Dhe nuk lane rast pa e kenduar.

Next

Lule Bore

lule bore

Ai ka lindur tre muaj pas vdekjes së babait të tij, një bujk i begatë i quajtur gjithashtu Isaac Newton. Ngrita koken, sepse m´u duk e afert ajo melodi ende e papercaktuar, te cilen largesia e sillte disi te paqartë. Dikush më kishte dhënë një pako për Zef Palin. Ndërsa unë i flisja për letërsinë, për gazetarinë, etj, ai nxori një letër nga xhepi dhe ndërsa unë vazhdoja të flisja ai çuditërisht shkruante. Salla ishte ngritur e gjitha në këmbë në duartrokitje.


Next

Lule Borë Chords

lule bore

Më mirë vdis duke u përpjekur se sa të zvarritesh duke u ankuar. Ai lindi në një shkëndi dhe u përjetësua në një shpërthim, në atë vezullimë që na mbush zemrën e na ngop shpirtin, hov kurmet e përflak gjakrat. Nata ishte e qete dhe plot yje. Lule bore është një këngë e kompozuar në vitin 1946 nga kompozitori. Në të vërtetë unë jam ajo që frymëzova ato vargje, e më pas atë muzikë - kishte rrëfyer Florenca, atë ditë pas koncertit në Nju Jork. If you ever want to republish this translation, please ask for permission first and cite me as the author. Një pavdekësi e merituar, një magjike e shndërruar në gjakun dhe ritmin e kohërave.

Next

Lule Borë Chords

lule bore

Ndaj në përmbushje të këtij zotimi Bashkia e Tiranës ka nisur punën për ndërtimin e një tjetër hapësire që do ti kushtohet kryesisht fëmijëve, por pse jo edhe më të rriturve. Rasti i kompozitorit Simon Gjoni është më kuptimploti i marrëdhënies së krijuesit me veprën dhe vetë veprës me kohën. Njutoni asnjëherë nuk u martua. Debora e bardhe kishte mbuluar te gjithe qytetin dhe malet perreth. Ajo që bën dhe e ndjen është ajo që duhet. Simon Gjoni, është një ndër dirigjentët e parë të orkestrave tona simfonike të Teatrit të Operas dhe Baletit dhe të Radio-Televizionit.

Next

Një kënd lojërash çdo muaj, kësaj here fati i buzëqeshi fëmijëve të bllokut “Lule Bore” në Njësinë 11

lule bore

Në optikë, ai e ndërtoi teleskopin, zhvilloi një teori të ngjyrave në bazë të vëzhgimit se një prizmi. Përderisa funksioni i mendjes tani do të jetë të pasqyrojë të saktë gjëndjen reale të sendeve, përmbajtja e besimit të ri, duhet të shkojë drejt burimeve të tilla objektive dhe ky, është vetë humanizmi. Ai ishte një ndër pedagogët e parë në themelimin e Konservatorit Shtetëror të Tiranës së bashku me Çesk Zadene, T. Në 1956 kënga ishte një sukses i jashtëzakonshëm në një koncert në ku treshja -Athanas- e interpretuan atë në mënyrë mjeshtërore përballë një publiku sovjetik. Por, megjithatë, ai nuk donte që të ruante dogmat e së kaluarës; ai megjithatë ndërtoi besimin e ri njerëzor, sikur ai të ishte një version laik i katolicizmit.

Next

LULE BORE kënga emblematike e muzikës shkodrane

lule bore

Ajo na tregoi historinë e krijimit të kësaj kënge. Ne mbremjet e vallezimit, ne darka e ne gosti. Tiranës do i shtohet një kënd lojërash për fëmijë çdo muaj. That day he asked poet Zef Pali for a short text for a song to represent the girl as a snowflower in the text itself, and Pali prepared the poem that same day. I lindur ne qytetin e Shkodrës, talenti i Simon Gjonit, spikati që kur ishte i ri dhe kur kontribuoi si drejtues i shumë formacioneve të ndryshme orkestrale dhe vokale të qytetit të tij. Pastaj këputi një tufë lule bore dhe m'i zgjati mua.

Next

Aleksandër Gjoka

lule bore

Ishin pikërisht këto këngë të cilat e çuan më tej traditën qytetare të lirikës shkodrane, ndërsa u përhapën me shpejtësinë e dritës në Shqipëri. Gruaja e kompozitorit, Mira, rrëfen se si autori i vargjeve, Zef Pali, sa ishte nisur Florenca për në Tiranë ia kishte dhënë vargjet Simonit. Simon Gjoni, është një ndër dirigjentët e parë të orkestrave tona simfonike të Teatrit të Operas dhe Baletit dhe të Radio-Televizionit. Nuk ka forcë të hyjshme apo përkufizime që tregojnë udhën e së vërtetës, jetën e merituar, zotërimin e gjithçkasë që të përket. Shumë muzikantë e cilësojnë Simon Gjonin si një shëmbull të rrallë ku gjeneratat mund të mësojnë për kërkesat sistematike, këmbënguljen dhe disiplinën e lartë artistike.

Next

Lule bore

lule bore

Fotot na sjellin një pamje të punimeve të para të kësaj hapësire rekreative, ku sipas projektit është parashikuar që të funksionojë si një kënd lojërash për fëmijë, por edhe një shesh për të kaluar kohën e lirë edhe të rriturit. He fell in love with one of his students during a rare snowday in the city. Në vitin 1954, ai ishte pjesëmarrës si kompozitor në Festivalin Ndërkombëtar të Muzikës, së bashku me kolosët botërorë, si Shoporin, Janson, Rihter, Fisher, Fournet etj. Në qoftse ndonjëherë doni të ripublikoni këtë përkthim, të lutem pytni për leje para dhe me citoni si autoria. Unë më pas u ktheva në Tiranë, dhe vazhdova me të përditshmen time.

Next

Lule Bore

lule bore

Po kundronte nga dritarja gjimnazistet qe po luanin me topa bore. Dhe kur e kemi kënduar në një koncert, erdhën e na uruan shumë njerëz. Sa më lart vetiu, të vjen në mendje se vlera e muzikës dhe e këngës nuk qëndron tek juritë, por vetëm tek çmimi që populli e dekoron me jetëgjatësinë e saj. Në morinë e përgjigjeve për autorësinë e kësaj kënge, qëndron pikërisht fshehtësia e magjisë dhe e notës së paarritshme që ajo ka të ngjeshur brenda saj dhe që lidhet vetëm me një emër; kompozitorin dhe dirigjentin e mirënjohur Simon Gjoni. Mbas disa ditesh, Zefi i dha nje tekst. Gjoni added the music to the words.

Next